Over ons

Wat leuk dat je dit leest! 

In maart 2021 volgden wij allebei het JBI traject bij Margriet Spijksma – Jouw Bedrijfsidee. 

Hier leerden we weer terug te gaan naar onszelf, hoe zweverig dat ook klinkt en ook om van je shit je hit te maken.

Er werd ons geadviseerd om een ‘buddy’ te zoeken binnen de JBI groep, zodat je iemand hebt om mee te kunnen sparren en zo gebeurde het dat wij buddies werden. Vanaf dag 1 hadden wij een klik en we kwamen er achter dat we in grote lijnen tegen dezelfde dingen aan liepen in het leven. We wilden allebei graag  samen met iemand ondernemen en ondanks dat we elkaar slechts een paar weken kenden besloten we er samen voor te gaan. Spannend? Jazeker. Maar het voelde gewoon super goed. En nog steeds. Nadat we hadden besloten om samen te gaan ondernemen volgde al snel het idee voor ffopladen & de OplaadboXx. Want hoe leuk is het om vanuit onze eigen ervaring anderen te kunnen helpen om ook weer op te laden?  

De OplaadboXx is pas het begin, we hebben nog honderdduizend andere ideeën voor ffopladen – wordt vervolgd!

 

Janine

Hi! Ik ben Janine en ik woon samen met mijn twee zoons van 12 en 9 en onze twee katten in Haarlem. 

Nooit heb ik geweten wat ik wilde in mijn leven. Niet op relationeel vlak maar ook niet qua werk en hier liep ik jarenlang helemaal op leeg zonder dat ik het zelf doorhad. Hoe vaak ik wel niet heb gedacht ‘is dit het nou?’ en ‘is dit echt hoe de rest van mijn leven gaat zijn?’ – maar ik deed  niks met deze gevoelens. Tot mijn laatste baan, die helemaal niet bij mij paste en ik niet langer meer kon. Ik moest stoppen. 

Dat doen is een van de spannendste dingen geweest die ik ooit heb gedaan, want komop, je baan opzeggen als ‘single mom’, dat doe je toch niet? Maar ik deed het toch en het voelt fantastisch. Plotseling kreeg ik de tijd en de ruimte om met mezelf aan de slag te gaan. Wie ben ik nou echt? Waar hou ik het allermeest van? Waarin zit geluk voor mij? Wat geeft mij energie? En ik kwam erachter dat ik helemaal niet wist wie ik was. Maar hoe heerlijk om dat te ontdekken, een ever going process, wat mij al heel veel heeft gebracht. 

Ook kwam ik erachter dat deze dingen universeel zijn, er zijn zoveel mensen die hier ook tegenaan lopen. Altijd maar binnen de lijntjes kleuren, dingen doen omdat het zo hoort of om anderen te pleasen… Zo jammer. Ik doe er niet meer aan mee en ik hoop anderen te inspireren dit ook niet meer te doen.

Judith

Hi! Ik ben Judith en woon samen met mijn man en dochter van 11 jaar, in Amsterdam.

Al jaren voelde ik in dat het tijd was voor verandering. Druk met todo lijstjes en blij dat aan het einde van de dag alles weer geregeld was. Ik gunde mezelf geen tijd om stil te staan bij plannen voor de toekomst en na te denken over wat ik echt wilde op werkgebied. Waar krijg ik nu echt energie van? Een commerciële baan in de foodbranche, wilde ik dat tot mijn pensioen blijven doen? Want hier was ik toch voor opgeleid en het ging toch lekker? Vaste patronen doorbreken bleek niet zo gemakkelijk te zijn. 

 

Door tegelijkertijd de rust op te zoeken en in actie te komen, merkte ik dat creatieve ideeën begonnen te groeien en heb ik in 2021 mijn baan opgezegd. Op naar een nieuw avontuur, waarin ik blijf leren van mijn eigen valkuilen en steeds weer nieuwe inzichten krijg.

Wat leuk dat je dit leest! 

In maart 2021 volgden wij allebei de JBI traject bij Margriet Spijksma – Jouw BedrijfsIdee.

Hier leerden we weer terug te gaan naar onszelf, hoe zweverig dat ook klinkt, en ook om van je shit je hit te maken.

Er werd ons adviseerd om een ‘buddy’ te zoeken binnen de JBI groep, zodat je iemand hebt om mee te kunnen sparren en zo gebeurde het dat wij buddies werden. Vanaf dag 1 hadden wij een klik en we kwamen er achter dat we in grote lijnen tegen dezelfde dingen aan liepen in het leven. We wilden allebei graag samen met iemand ondernemen en ondanks dat we elkaar slechts een paar weken kenden besloten we er samen voor te gaan. Spannend? Jazeker. Maar het voelde gewoon super goed. En nog steeds. Nadat we hadden besloten om samen te gaan ondernemen volgde al snel het idee voor ffopladen & de OplaadboXx. Want hoe leuk is het om vanuit onze eigen ervaring anderen te kunnen helpen om ook weer op te laden?  

De OplaadboXx is pas het begin, we hebben nog honderdduizend andere ideeën voor ffopladen – wordt vervolgd!

 

Hi! Ik ben Janine en ik woon samen met mijn 2 zoons van 11 en 9 en onze twee katten in Haarlem. 

Nooit heb ik geweten wat ik wilde in mijn leven. Niet op relationeel vlak maar ook niet qua werk en hier liep ik jarenlang helemaal op leeg zonder dat ik het zelf doorhad. Hoe vaak ik wel niet heb gedacht ‘is dit het nou?’ en ‘is dit echt hoe de rest van mijn leven gaat zijn?’ – maar ik deed niks met deze gevoelens. Tot mijn laatste baan, die helemaal niet bij mij paste en ik niet langer meer kon. Ik moest stoppen. 

Dat doen is een van de spannendste dingen geweest die ik ooit heb gedaan, want komop, je baan opzeggen als ‘single mom’, dat doe je toch niet? Maar ik deed het toch en het voelt fantastisch. Plotseling kreeg ik de tijd en de ruimte om met mezelf aan de slag te gaan. Wie ben ik nou echt? Waar hou is het allermeeste van? Waarin zit geluk voor mij? Wat geeft mij energie? En ik kwam erachter dat ik helemaal niet wist wie ik was. Maar hoe heerlijk om dat te ontdekken, een ever going process, wat mij al heel veel heeft gebracht. 

Ook kwam ik erachter dat deze dingen universeel zijn, er zijn zoveel mensen die hier ook tegenaan lopen. Altijd maar binnen de lijntjes kleuren, dingen doen omdat het zo hoort of om anderen te pleasen… Zo jammer. Ik doe er niet meer aan mee en ik hoop anderen te inspireren dit ook niet meer te doen.

Hi! Ik ben Judith en woon samen met mijn man en dochter van 11 jaar, in Amsterdam.

Al jaren voelde ik in dat het tijd was voor verandering. Druk met todo lijstjes en blij dat aan het einde van de dag alles weer geregeld was. Ik gunde mezelf geen tijd om stil te staan bij plannen voor de toekomst en na te denken over wat ik echt wilde op werkgebied. Waar krijg ik nu echt energie van? Een commerciële baan in de foodbranche, wilde ik dat tot mijn pensioen blijven doen? Want hier was ik toch voor opgeleid en het ging toch lekker? Vaste patronen doorbreken bleek niet zo gemakkelijk te zijn. 

Door tegelijkertijd de rust op te zoeken en in actie te komen, merkte ik dat creatieve ideeën begonnen te groeien en heb ik in 2021 mijn baan opgezegd. Op naar een nieuw avontuur, waarin ik blijf leren van mijn eigen valkuilen en steeds weer nieuwe inzichten krijg.