Gespannen gevoel

gespannen gevoel

Ik voel me gestrest

Onrust, hartkloppingen, een méér dan kort lontje: heb jij wel eens een gespannen gevoel? Als je niet in een hut op de hei woont, dan is de kans groot dat je zo nu en dan stress ervaart. Af en toe is dat geen probleem. Maar doorlopend een gespannen gevoel breekt je op. Wanneer voelde jij je voor het laatst een beetje relaxed?

Druk in je hoofd

Als je niet graag de controle loslaat of je hebt veel ballen in de lucht te houden, dan sta je de hele tijd ‘aan’. Het is druk in je hoofd. Maar je bent er niet op gebouwd om voortdurend aan te staan. Je móet tussentijds de spanning kunnen loslaten. Geef die hersenen een break!

Die ballen in de lucht

Er kunnen allerlei redenen zijn voor jouw gespannen gevoel. Heel vaak is het gewoon de alledaagse drukte die ons gespannen maakt. Maar hoe komt dat toch, dat we zo druk zijn?

Met onze banen, gezinnen, families, huizen, auto’s, telefoons, social media en alles wat maar af en toe aandacht en zorg behoeft, ligt er veel op ons bordje.

Maar het bizarre is, dat op de ogenblikken dat het kán, we meestal niet kunnen of mogen ontspannen van onszelf. In plaats daarvan kiezen we voor afleiding of gepieker: nog meer drukte dus. Herinner je je de corona lockdowns nog? Voor velen stiekem een verademing: even ontsnappen aan de hectiek. Maar gingen we er ook echt van ontspannen?

Van gespannen gevoel naar burnout

Belangrijk is dat je het niet erger maakt. Als je dat gespannen gevoel maar lang genoeg volhoudt, dan echoot je lijf dat vanzelf terug. Je krijg koppijn, een stijve nek, rugpijn, gevoelige darmen, hartkloppingen. Een burnout ligt op de loer. Van gespannenheid ga je dan naar een totaal futloos en moe gevoel.

gespannen gevoel

Netfliksen

Ook jij begrijpt inmiddels wel dat je zo nu en dan moet ontspannen. En dus plof je ’s avonds op de bank en parkeer je jezelf lekker voor Netflix – liefst met telefoontje erbij. Maar een filmpje kijken is geen break, want je hersenen staan nog steeds vol aan. Voor échte ontspanning moet je ‘uit’. Ontsnappen aan het denken, het oordelen en het controle houden. Je accu moet in alle rust bijtanken.

Maar hoe doe je dat? Nou, eenvoudig: door ff op te laden!

Et voilà: de OplaadboXx Relax

Je vat ‘m: de noodzaak is dus om tegenover dat gespannen gevoel totale ontspanning te zetten. Dat klinkt misschien ingewikkeld, want waar moet je gaan beginnen? Yoga? Mindfullness? Er is zó veel aanbod, wat past bij jou?

Ontspan! Want de OplaadboXx Relax biedt jou het beste van alle markten. Een combinatie van oefeningen, tips en cadeautjes die jou helpen om weer tot jezelf te komen. Spanning loslaten dus! En het mooie is, je doet het gewoon thuis!